De Heksen – gruwelijke humor

Af en toe laat ik me even betoveren door de Heksen, van Roald Dahl. Humor, vaart en sprankeling. Voor mij de essentie van een kinderklassieker. Roald Dahl is geweldig. Fantasierijk en gruwelijk grappig.  

Plot samenvatting

de hoofdpersoon waarschuwt voor heksen. Bij de 1e ontmoeting met een heks ontsnapt hij, maar de 2e keer belandt hij in een conferentiezaal vol…  

Boekcitaat

‘Jullie mak je skoenen oitdoen!’ blafte de Opperheks. Ik hoorde een zucht van verlichting door de zaal gaan, toen de heksen hun nauwe schoenen met de hoge hakken uitschopten en ik ving onder de stoelen een glimp op van enkele voeten met kousen, die vierkant en helemaal teenloos waren. Het zag er doodeng uit, alsof de tenen van de voet waren afgehakt met een hakmes.

Kracht van dit boek

– strakke spanningsboog, vlot verhaalverloop

– personages: energieke hoofdpersoon, eigenzinnige sigarenrokende oma en gruwelijk slechte heksen

– humor druipt van de bladzijde

– beeldend: vierkante voeten, klauwnagels en neusvleugels gewelfd als een schelp. Bonus: de illustraties van Quentin Blake.

Persoonlijk minpunt

-snel uit 🙂

#Wijshacks

-Elke verandering kun je naar positief draaien, zelfs al wordt je een muis.

-Neem niet klakkeloos presentjes aan van vreemden, zeker niet als ze handschoenen dragen.

 

In mijn verhaal over Lieve Feekstra en haar oma zijn heksen menselijk, geen demonen. Goed of slecht vind ik te simpel, mensen zijn goed & slecht. Ik ben op ¾ van mijn 1e versie (ervoor schreef ik 3 verhalen, waar ik nu de hoofdlijn uit filter). Mijn valkuil ‘te veel, te snel’ is nog niet helemaal getackeld. Ik hou vele bruisballen in de lucht…

Zou jij een heks willen ontmoeten?

Pin It on Pinterest

Share This