De Hongerspelen – doodspannend

De films vond ik loeispannend, de boeken kende ik niet. Ik wilde alleen deel 1 lezen (mijn leeslijst groeit sneller dan Japies bonenstaak), maar deel 2 en 3 liggen al bij de bieb in bestelling… Hoewel de achterkant waarschuwt: ‘dit boek neemt je leven compleet over,’ is dit niet waar: het beheerst mijn leven gedeeltelijk. Een primitieve strijd op leven en dood, conflicterende gevoelens, a girl on fire… 

Plot samenvatting

Katniss Everdeen (16) neemt deel aan de Hongerspelen, een ‘wedstrijd’ in de wildernis waarbij 24 jongeren elkaar moeten uitmoorden tot de winnaar overleeft. Maar hoe kun je winnen zonder wapen, met conflicterende gevoelens voor je medespelers? 

Boekcitaat

‘Ik begrijp dat jij ons advies hoort te geven,’ zeg ik tegen Haymitch. ‘Ik zal jullie eens wat advies geven. Blijf leven,’ zegt Haymitch, waarna hij in lachen uitbarst. Ik wissel een blik met Peeta voor ik me weer herinner dat ik klaar met hem was. De hardheid in zijn ogen verbaast me. Hij komt altijd zo zachtaardig over.

Kracht van dit boek

– de ik beleeft het verhaal in tegenwoordige tijd. Je zit op de huid van Katniss.

– cliffhangers op leven en dood.

– plot-twists, wat bedenken die spelmakers nu weer?

– liefdesverhouding met Peeta, wat is echt en wat is spel? Weet Katniss het zelf?

– personages: stoere, onafhankelijke Katniss en innemende Peeta.

Persoonlijk minpunt

– het is een trilogie, het eindigt met een nieuwe cliffhanger.

#Wijshacks

-vind eerst water, blijf dan bij je bron.

-valse mensen veranderen de spelregels. Wees wendbaarder.

 

Spelletjes spelen kan ik alleen fanatiek met rode konen, maar ik heb niet zo’n zin me te verdiepen in regels en tactieken. Geen goede combi. Ik speel bijna nooit. Liever ben ik creatief bezig of ik lees, binnenkort in deel 2 en 3 van dit Hongerspel 😊. 

Speel jij graag spelletjes?

Pin It on Pinterest

Share This