Het oneindige verhaal- eindeloze fantasie

Het deuntje ken ik nog steeds: ‘never ending sto-o-ry… a-a-aaah, a-a-aaah, a-a-aah.’ De film maakte als kind diepe indruk. Het boek las ik nooit. Tot nu. Na Bastiaans aankomst in Fantásië kakte ik wat in, maar daarna haalde Michael Ende de spanningsboog weer aan. Fantasierijk vol personages en zijlijntjes, ‘maar dat is een ander verhaal en moet een andere keer maar eens worden verteld.’

Plotsamenvatting

Bastiaan belandt in zijn leesboek, verzint voor de kleine keizerin een nieuwe naam, en redt zo Fantásië van het grote niets. Maar hoe komt hij ooit terug in zijn eigen wereld?

Boekcitaat

Bastiaan bekeek het boek. ‘Ik zou best eens willen weten,’ zei hij hardop, ‘wat er eigenlijk in een boek gebeurt zolang het nog dicht is. Natuurlijk zijn er alleen maar letters in die op papier zijn gedrukt, maar toch – iets moet er toch gebeuren, want als ik het opendoe dan is er opeens een heel verhaal.’

Kracht van dit boek

– Een diepste lezerswens wordt waarheid: in een boek belanden, een magische rijk waarin alles mogelijk is, vrienden worden met de held – nee, wat?! Wees zelf de held!

– Vormgeving: het boek is exact het boek wat Bastiaan leest.

– De afhandeling van eindeloze verhaallijntjes krijgt een passend slot. 

Persoonlijk minpunt

– Veel vertelling en lang, maar dat past goed bij een oneindig verhaal.

#Wijshacks

– Herbeleef je eigen heldenreis. Herinner wie je zelf bent. Jij.

– Reis naar je eigen Fantásië, open een boek – nee, wat?! Schrijf een boek!

– Vertel geen eindeloze verhalen. Werk toe naar een climax.

 

De film keek ik nooit terug. In mijn herinnering was hij zo geweldig, ik ben bang dat hij tegenvalt. Het boek vond ik als kind te dik: ‘een oneindig verhaal, dat duurt lang!’ Inmiddels heb ik wat geduld gekweekt😊. Mijn eigen boekproces is bijna halverwege. De structuur staat, nu volgt de invulling van het verhaal met eerdere en nieuwe creaties. Einde dit jaar is het manuscript waarschijnlijk af. Daarna mag Lieve Feekstra de juiste uitgever betoveren en delen we haar ‘Heksengeheimen’ met iedereen van 9+ tot 119-! 

Hou jij van oneindige verhalen?

Pin It on Pinterest

Share This