Meester van de zwarte molen- spannende herhaling

Magisch?

Ik ben dol op boeken over magie! Daarom schrijf ik ze zelf 😊. Deze jeugdfavoriet wilde ik graag herlezen, ik was benieuwd of ik hem even spannend en prachtig vond als vroeger. Antwoord: ja!

Plot samenvatting

Krabat belandt op een molen waar hij zwartekunsten leert. Ieder jaar sterft één van de 12 leerlingen zodat de leermeester hen meester blijft. Kan Krabat dit lot ontsnappen? 

Boekcitaat

‘Onthoud dat je een leerling bent!’ Dat waren de woorden van de meester geweest, en hoe langer Krabat erover nadacht, hoe minder ze hem bevielen.

De zweep knalde, de jongens sjouwden; het rad kwam in beweging, geknars en gejank uit de ‘dode’ gang vulde het gebouw. Wat zat er toch in vredesnaam in al die zakken?

Kracht van dit boek

– goede structuur door ritme in gebeurtenissen, dromen, de maalgangen op de molen.

– spanningsopbouw: elk hoofdstuk roept vragen op, toont puzzelstukjes; als lezer snap je meer dan Krabat.

– ontwikkeling van de hoofdpersoon: Krabat als jongeling, afhankelijk van hulp van vrienden; later zelf als mentor voor een leerling.

– thema: geloof in liefde en vriendschap overwint het kwaad.

Persoonlijk minpunt

– de climax zit er al lang aan te komen, maar is ‘kort,’ de laatste 1.5 bladzijde. Van mij mag de afwikkeling langer duren.

– jammer dat volgens de verhaallijn de magie verdwijnt (hadden ze de Koraktor niet kunnen kopiëren?).

#Wijshacks

– maalgangen lijken soms eentonig, maar je kunt er zelf een nieuwe draai aan geven.

– zwarte meesters straffen strebers, wees discreet wanneer je snode plannen maakt.

 

Magie lijkt me fantastisch, jezelf veranderen in een raaf en vliegen… Af en toe droom ik over vliegen, dan zwem ik door de lucht. Wanneer ik wakker word, ben ik teleurgesteld. Het voelde zo echt! (Beter dan zo’n droom waarin ik weer wiskunde en natuurkunde examen moet doen, dan word ik opgelucht wakker😉)

Droom jij wel eens van magie?

Pin It on Pinterest

Share This