Opmerkelijke vrouwen – divers

Wanneer is een vrouw opmerkelijk?

Josephine Rombouts was mijn docente van de #ikschrijfthuis online cursus van de Querido Academie (2021). Eerste stappen zetten met een groep beginnende schrijvers. Het programma volgde een gestructureerde opbouw, stipte de belangrijkste onderwerpen aan, en opperde verdiepende literatuur. Alles om tot een goed verhaal te komen, onder de bezielende leiding van Josephine. Ze gaf uitgebreide, specifieke, opbeurende feedback.

Wie zouden Josephines ‘opmerkelijke vrouwen’ zijn? Wat maken ze opmerkelijk? Ik laat me graag inspireren, zeker door eigenzinnige vrouwen. Dat geeft me de bevestiging die ik graag hoor: ‘zie je wel, eigenzinnigheid is essentieel. Zeker voor een schrijver. Zonder eigen zinnen ben je geen schrijver, maar een overschrijver!’

Josephines aanbod is divers, ze raken toevallig (niet toevallig) aan haar leven. Zoals te verwachten passeren een aantal schrijfsters de revue, Jane Austen (fan van!) en Beatrix Potter (was zij de 1e zelfpubber? Ze publiceerde initieel in eigen beheer en werd zeer succesvol door haar marketing inzicht!). Strijdbaar, psychoanalytisch, kunstzinnig, intelligent en veerkrachtig banen ze hun eigen pad.

#Wijshacks

– Als je het kunt opmerken, kun je het waarschijnlijk ook vormen: uit ieder persoon een interessant personage, uit ieders leven een inspirerend verhaal.  

 

In de tentoonstelling miste ik exacte vrouwen. Opmerkelijke wetenschapssterren, ze blonken vroeger al, maar misschien toevallig (niet toevallig) meer in mijn eigen wereld…

Welke vrouw vind jij opmerkelijk?

Pin It on Pinterest

Share This